Cercar

Inici -> Premsa

Toni Amengual i María Royuela/Helena Lugo, els primers seleccionats per a exposar al Solleric mitjançant el Creart

11 de maig de 2016

Seleccionats CREART

La Fundació Palma Espai d'Art va obrir una convocatòria dirigida a artistes i comissaris a la qual es presentaren 74 propostes

La iniciativa té com a objectiu oferir un canal de participació directa en el sector de les arts visuals

Palma, 11 de maig de 2016.- Els projectes presentats per l'artista Toni Amengual i les comissaries María Royuela i Helena Lugo són els seleccionats per a exposar al Casal Solleric dins el marc del Creart Palma 2016, la línia d'ajudes impulsada per la Fundació Palma Espai d'art perquè artistes i comissaris puguin mostrar les seves propostes a l'espai municipal. En total, es presentaren a la convocatòria 51 projectes per a exposicions individuals i altres 23 per a comissariar un projecte d'exposicions inèdit sobre un artista, col·lectiu d'artistes o tema que destaqui per la qualitat i la innovació.

Ambdues propostes han estat seleccionades per una comissió de cinc especialistes: Cristina Ros, en representació de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià; Gaspar Sabater, Círculo de Bellas Artes; Isidro López, Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB), i dues tècniques del Solleric. Els projectes s'exposaran entre el juliol i el setembre. L'objectiu de la convocatòria és completar el programa d'exposicions del Solleric i, també, oferir un canal de participació directa al sector de les arts visuals de les Balears. A més, els recursos que es destinaran a la contractació inclouen les despeses d'honoraris i producció, tal com es va acordar amb l'AAVIB.

Propostes

Així, Toni Amengual presentarà a l'Espai Born el projecte "Holy Days", que es compon de set fotografies de gran format. Amengual mostra a cada imatge un souvenir adquirit a Mallorca damunt dibond i fons negre, que converteix l'objecte en una joia. Allò que vol aconseguir és que l'espectador reflexioni sobre quina és la imatge que les Balears projecten cap a l'exterior i quin model turístic generen basant-se en aquests objectes turístics.

D'altra banda, María Royuela i Helena Lugo han estat seleccionades per a comissariar "500 años sin lugar: un regreso a la isla de utopía", que s'exposarà a l'Àrea 1 del Solleric. La mostra reunirà artistes internacionals que reinterpretaran i commemoraran el cinquè centenari de la Utopia de Tomàs Moro. La proposta vol acostar els espectadors al concepte d'utopia com a ficció i illa, per a generar consciència històrica sobre la recerca d'ideals en el present.

Data darrera modificació: 16 de maig de 2016

  

© Casal Solleric Passeig del Born 27. 07012 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971722092
Correu electrònic: solleric@palma.cat