Cercar

Inici

Bartomeu Seguí protagonitza el retorn del còmic al Casal Solleric

21 de març de 2016

Bartomeu Seguí protagonitza el retorn del còmic al Casal Solleric

Demà s'inaugura a l'Espai Born i Àrea 1 del centre la mostra "Interseccions. Il·lustracions i historietes de Bartolomé Seguí"

Seguí: "Per a mi, és una oportunitat i un luxe poder presentar aquesta retrospectiva al Solleric, casa nostra"

Palma, 21 de març de 2016.- "Per a mi, és una oportunitat i un luxe poder presentar aquesta retrospectiva al Solleric, casa nostra". Amb aquestes paraules explicava el dibuixant Bartomeu Seguí què suposava per a ell la mostra "Interseccions. Il·lustracions i historietes de Bartolomé Seguí", la seva primera retrospectiva que des de demà i fins el 22 de maig es podrà veure al centre municipal. L'exposició, comissariada per Juan Roig, recull 120 originals de l'autor que recorren tota la seva trajectòria, des d'historietes fins a il·lustracions i peces d'humor gràfic. El muntatge suposa el retorn del còmic al Casal Solleric després de quatre anys d'absència.

"Som un autor crític amb la feina que faig. Per això, veure la meva trajectòria no és fàcil", ha assegurat Seguí. Precisament, la mostra recopila les primers obres i les darreres, és un recorregut per la seva obra, des d'uns inicis "on encara no hi havia un estil que dominàs" fins a l'actualitat. "He anat evolucionant i canviant. Primer tot era manual, després arribaren els ordinadors i, en aquest punt, es mescla la il·lustració aplicada al còmic, el moment en què es nota el canvi com a autor". Què tenen en comú les diferents etapes? "La passió per dibuixar".

Trajectòria. La proposta inclou material inèdit i publicat i esbossos. Es presenten treballs originals com, per exemple, pàgines de treballs dels anys 80 publicats a revistes com El Víbora, Madriz o Cairo i, també, d'altres més actuals com pàgines d'àlbums realitzats amb els guionistes Gabi Beltrán i Felipe Hernández Cava. Les primeres obres són de gran format, realitzades a tinta i acolorides amb tèmperes, uns treballs més experimentals i alternatius. Les segones estan acolorides digitalment. Així, dels darrers temps seran presents a la mostra pàgines de l'àlbum Las serpientes ciegas, guardonat amb el Premi Nacional de Còmic 2012 que atorga el Ministeri de Cultura, o Historias del barrio, àlbum que va guanyar el Premi Ciutat de Palma 2010 de còmic i que ha tingut edicions a França o Alemanya, entre d'altres.

La major part dels originals que es podran veure a l'exposició mai s'han presentat al públic. Com a principals novetats, s'exposaran pàgines de l'àlbum La superioridad, encara en procés de creació, o Ven que te mate, realitzat als anys 90 amb guió d'Andreu Martín i que mai es va arribar a publicar. Dins de l'àmbit de la il·lustració, es mostrarà la col·lecció de portades per a la col·lecció Barco de Vapor, en la qual col·labora de forma habitual.

Galeria multimedia

Imatges

Bartomeu Seguí protagonitza el retorn del còmic al Casal Solleric1 Bartomeu Seguí protagonitza el retorn del còmic al Casal Solleric2 Bartomeu Seguí protagonitza el retorn del còmic al Casal Solleric4

Data darrera modificació: 22 de març de 2016

  

© Casal Solleric - Mesures COVID-19 Passeig del Born 27. 07012 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971722092
Correu electrònic: solleric@palma.cat