Cercar

Inici -> Premsa

Galeries i espais expositius de Palma acullen la XI edició de Palma Photo 2015

9 de juny de 2015

Galeries i espais expositius de Palma acullen la XI edició de Palma Photo 2015

El festival de fotografia, que s'inaugura oficialment el dia 11, tindrà una durada de mes i mig
Palma, 9 de juny de 2015.- El tinent de batlia de Cultura i Esports, Fernando Gilet, ha assistit avui a la presentació de la XI de Palma Photo 2015, promoguda per l'Associació de Galeries d'Art Contemporani Art Palma i en la qual participen una àmplia representació de galeries i espais expositius d'àmbit municipal com el C.A. de C. de Ses Voltes, Es Baluard, Fundació Pilar i Joan Miró i el Casal Solleric. L'obres s'exposaran durant mes i mitjà.

A l'acte de presentació també han assistit el director general de Cultura del Govern Balear, Toni Vera; la directora insular de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, Catalina Sureda; la directora gerent de la Fundació Palma Espai d'Art, Pilar Ribal i galeristes privats.

Aquest any, segons els organitzadors, el festival de fotografia presenta com a novetats l'altíssima qualitat de les obres exposades, l'augment de propostes individuals, la incorporació de nous projectes creatius i la presència de fotògrafs provinents de diferents punts de la geografia nacional i internacional.

Palma Photo, que s'inaugura oficialment el proper dia 11 de juny, compte aquest any amb la presència d'artistes com Carmela García, Jordi Socías, Anett Stuth, Jean Marie del Moral, Pedro Madueño, Mariu Palacios i Carles Congost, entre uns altres.

Aquesta nova edició també acull una sèrie de programes com Phototalk que aquest any se centra en tallers que impartiran artistes de primer nivell com Camela García, Avelino Sala o Javier Vallhonrat, conferències com la de Maria Santoyo o un experiment radiofònic dirigit i presentat per Ana Laura Aláez.

Així mateix es desenvoluparà el programa Photostreet, consistent a treure les fotografies al carrer amb l'exposició "Un chien andalou", projecte en el qual han participat artistes com Carlos Aires, Miguel Ángel Tornero, Moreno Carretero, Fernando Bayona i Maria Cañas.
Una altra de les propostes d'aquest programa serà el segon lliurament de "Mostrador/Tapets i diretes", coordinada pel fotògraf Miquel Julià. Palma Photo pretén incentivar la creació dels artistes més joves a través del programa Firstfocus, programa comisariado per Jordi Pallarés.

Finalment, el programa Photobook, intentarà mostrar l'actual panorama del fotollibre, que es completarà amb el desenvolupament de tallers mentre que el programa Photofilm, compte aquest any amb un cicle de cinema sobre el paper de la fotografia i els fotògrafs en els conflictes bèl·lics i una representació a Palma del documental "El temps i les coses", sobre la vida i obra de Toni Catany.

Data darrera modificació: 9 de juny de 2015

  

© Casal Solleric Passeig del Born 27. 07012 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971722092
Correu electrònic: solleric@palma.cat