Cercar

Inici -> Premsa

Galeries i espais expositius de Palma acullen la XI ediciķ de Palma Photo 2015

9 de juny de 2015

Galeries i espais expositius de Palma acullen la XI ediciķ de Palma Photo 2015

El festival de fotografia, que s'inaugura oficialment el dia 11, tindrā una durada de mes i mig
Palma, 9 de juny de 2015.- El tinent de batlia de Cultura i Esports, Fernando Gilet, ha assistit avui a la presentaciķ de la XI de Palma Photo 2015, promoguda per l'Associaciķ de Galeries d'Art Contemporani Art Palma i en la qual participen una āmplia representaciķ de galeries i espais expositius d'āmbit municipal com el C.A. de C. de Ses Voltes, Es Baluard, Fundaciķ Pilar i Joan Mirķ i el Casal Solleric. L'obres s'exposaran durant mes i mitjā.

A l'acte de presentaciķ també han assistit el director general de Cultura del Govern Balear, Toni Vera; la directora insular de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, Catalina Sureda; la directora gerent de la Fundaciķ Palma Espai d'Art, Pilar Ribal i galeristes privats.

Aquest any, segons els organitzadors, el festival de fotografia presenta com a novetats l'altíssima qualitat de les obres exposades, l'augment de propostes individuals, la incorporaciķ de nous projectes creatius i la presčncia de fotōgrafs provinents de diferents punts de la geografia nacional i internacional.

Palma Photo, que s'inaugura oficialment el proper dia 11 de juny, compte aquest any amb la presčncia d'artistes com Carmela García, Jordi Socías, Anett Stuth, Jean Marie del Moral, Pedro Madueņo, Mariu Palacios i Carles Congost, entre uns altres.

Aquesta nova ediciķ també acull una sčrie de programes com Phototalk que aquest any se centra en tallers que impartiran artistes de primer nivell com Camela García, Avelino Sala o Javier Vallhonrat, conferčncies com la de Maria Santoyo o un experiment radiofōnic dirigit i presentat per Ana Laura Aláez.

Així mateix es desenvoluparā el programa Photostreet, consistent a treure les fotografies al carrer amb l'exposiciķ "Un chien andalou", projecte en el qual han participat artistes com Carlos Aires, Miguel Ángel Tornero, Moreno Carretero, Fernando Bayona i Maria Caņas.
Una altra de les propostes d'aquest programa serā el segon lliurament de "Mostrador/Tapets i diretes", coordinada pel fotōgraf Miquel Juliā. Palma Photo pretén incentivar la creaciķ dels artistes més joves a través del programa Firstfocus, programa comisariado per Jordi Pallarés.

Finalment, el programa Photobook, intentarā mostrar l'actual panorama del fotollibre, que es completarā amb el desenvolupament de tallers mentre que el programa Photofilm, compte aquest any amb un cicle de cinema sobre el paper de la fotografia i els fotōgrafs en els conflictes bčlˇlics i una representaciķ a Palma del documental "El temps i les coses", sobre la vida i obra de Toni Catany.

Data darrera modificaciķ: 9 de juny de 2015

  

© Casal Solleric Passeig del Born 27. 07012 Palma (Illes Balears) Telčfon: 971722092
Correu electrōnic: solleric@palma.cat