Cercar

Inici -> Fundació Palma Espai d'Art

Fundació Palma Espai d'Art

Compromís amb l'art i la cultura

La Fundació Palma Espai d'Art és una fundació cultural pública que gestiona els programes expositius i les activitats culturals de tres edificis emblemàtics ubicats al centre de Palma: el Casal Solleric, el Casal Balaguer i el Centre d'Art i Creació Ses Voltes. Cadascun d'aquests centres desenvolupa iniciatives diferents i complementàries, encaminades a proporcionar la millor oferta artística i cultural als ciutadans i visitants de la ciutat, i a més té l'objectiu d'impulsar la creació artística i fomentar la creativitat, la investigació i la formació.

Casal Solleric

Palau de la segona meitat del segle XVIII, d'estil rococó en el trànsit al neoclassicisme, que va pertànyer al marquès de Solleric. L'any 1975 l'Ajuntament de Palma el va adquirir i fou inaugurat deu anys després com a centre d'exposicions. La diversitat dels seus espais expositius permet dur-hi a terme un ampli programa d'exposicions i activitats culturals. La seva programació inclou la realització d'exposicions monogràfiques d'artistes de rellevància internacional, exposicions col·lectives d'art contemporani i l'execució de projectes específics d'artistes relacionats amb l'escena artística local. Permet acollir també petites exposicions, instal·lacions específiques, cicles o presentacions especials de vídeo, intervencions d'artistes en residència o que hagin desenvolupat una investigació artística relacionada amb les illes o la ciutat, guanyadors de beques institucionals, etc.

Centre d'Art i Creació de Ses Voltes

Ses Voltes forma part d'un antic aquarterament construït entre 1774 i 1801. Aquest espai fou el darrer baluard que es construí i amb aquest es finalitzà el cinquè recinte emmurallat de Palma. El CAC Ses Voltes ofereix un ample programa d'activitats formatives de tècniques específiques, estratègies i altres activitats d'orientació puntuals, cessions temporals d'estudis individuals i col·lectius, taules de debat, encontres professionals i exposicions relacionades amb la seva activitat. A més, coordina el programa d'intercanvi i residència d'artistes de la Fundació Palma Espai d'Art.

Casal Balaguer

El Casal Balaguer és un edifici de finals del segle XVIII que destaca principalment per les dimensions del pati central, al voltant del qual s'estructuren les plantes que formen l'edifici. El 2015 va finalitzar el procés de rehabilitació del centre que es configura com un espai cultural dedicat a la ciutat. Les exposicions i les activitats han d'abastar temes com la història, la cultura, la ciència, la literatura i la música que posin de manifest la riquesa cultural de la ciutat i els seus personatges i a la vegada la creativitat i la vitalitat de la societat. Un dels elements més destacables és l'orgue. Perfectament restaurat, és l'únic que es troba en un edifici civil a Mallorca i, per tant, la programació musical tindrà un paper central en l'activitat del Centre.

Logo Casal Solleric Logo Ses Voltes Logo Casal Balaguer

Adreça

Passeig  del Born, 27

07012 Muro (Illes Balears)

Vegeu Google Maps Vegeu Google Maps

Dades de contacte

Telèfon: 971722092

Correu electrònic: solleric@palma.cat

Enllaços addicionals

Data darrera modificació: 1 de juliol de 2016

  

© Casal Solleric Passeig del Born 27. 07012 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971722092
Correu electrònic: solleric@palma.cat