Cercar

Inici -> Exposicions -> Exposicions vigents

RE-ACTION. Genealogia i contracÓnon

"RE-ACTION. Genealogia i contracÓnon" parteix de 6 imatges hist˛riques de Duchenne de Boulogne, August Sander, EugŔne Atget i Maurice Guibert. Irrompre-hi per a trans/tornar la hist˛ria, desplašant aixÝ cap a un horitzˇ m˛bil i imprevisible l'ordre simb˛lic que tota instantÓnia alberga, Ús el gest inaugural des del qual Alonso & Marful posen en marxa una maquinÓria de producciˇ de missatges estŔtics encadenats virtualment infinita. La "mort" metaf˛rica dels "pares", de les seves polÝtiques de naturalitzaciˇ artificial de l'statu quo androcŔntric, de les seves ideologies rectores, de les seves estratŔgies de canonitzaciˇ i d'exclusiˇ, fa de carreuada d'un projecte destinat a pertorbar els rŔgims de re-presentaciˇ del passat i a fer-los esclatar en una diÓspora de fonts i de discursos alter-natius.

Enteses com un moment fundacional d'una nova genealogia estŔtica, les imatges d'Alonso & Marful s'ofereixen a la intervenciˇ d'altres dones artistes amb la finalitat de trencar la sacralitat aurÓtica de l'Autor i de l'obra tancada, per a compondre, entre d'altres, una suma d'actes provisionals de significaciˇ, una "autoria xarxa", una obra interminablement oberta, una malla d'obres i de referŔncies creuades. Al contrari del que s'ha esdevingut a les hist˛ries oficials de l'art, de les quals les dones han estat tenašment excloses, les veus de les artistes dialoguen, s'entrellacen i se succeeixen, citant-se entre si i construint un tapÝs de filiacions i autoreferents que van migrant de dona a dona, de registre expressiu en registre expressiu, i de subjectivitat en subjectivitat. L'autoritat es dissol en una dansa inacabable de provoca(c)ions.

"RE-ACTION" Ús un ˛ctuple cadÓver exquisit, una incessant partida de dominˇ que es va jugant en 8 pistes o derives simultÓnies. Cadascuna de les 8 derives que componen el projecte es desplega en una sŔrie de re-ac(tua)cions plenament originals, una ginologia artÝstica que ens convida a contemplar la cultura com un permanent exercici d'obertura, diÓleg, comunicaciˇ, autoconsciŔncia i llibertat.

Artistes:

Alonso & Marful Andi Arnovitz Oreet Ashery Dotty Attie Tania Bruguera/IMI Nancy Buchanan Petah Coyne A K Dolven Regina JosÚ Galindo Carmela GarcÝa Kate Gilmore Veru IchÚ Joyce Kozloff/Emily Kiacz Riikka Kuoppala SalomÚ Lamas Eva Lootz Chantal Maillard Melanie Manchot Eva Marisaldi Teresa Matas Melissa Meyer Molimo (Chefa Alonso/Barbara Meyer/Cova Villegas) Tahmineh Monzavi Cirenaica Moreira Liliana Moro Beth MoysÚs Senga Nengudi Alix Pearlstein Marta Maria PÚrez Bravo Elena del Rivero Larissa Sansour Lina Selander Susan Schwalb Mira Schor Erika Suderburg Ryoko Suzuki Salla Tykkń Sandra Vßsquez de la Horra

Duraciˇ: des del 13 de setembre fins el 30 d'octubre de 2016.

Data darrera modificaciˇ: 27 de setembre de 2016

  

© Casal Solleric Passeig del Born 27. 07012 Palma (Illes Balears) TelŔfon: 971722092
Correu electr˛nic: solleric@palma.cat