Cercar

Inici -> Exposicions -> Exposicions vigents

Festival Internacional de Mallorca Còmic
El còmic i la ciència

Aquest 2021, el Clúster de Còmic i Nous Mèdia s'ha plantejat dedicar el Festival a la ciència vista des del còmic i/o explicada mitjançant aquest.

Es tractarà la ciència des de l'humor, el realisme, la biografia o la creació ex professo, ens aproparem al món de la ciència, la recerca, els seus reptes i frens. Parlarem de biologia, geologia, matemàtiques, ciències de la mar, de la salut, física...s'utilitzarà el còmic com a obra en si, amb rigor científic, com a recurs per a parlar-ne i com a mitjà d'expressió per a divulgar-la.

El programa del festival inclou 4 exposicions al Casal Solleric, una a la Misericòrdia i una a l'espai públic ubicada al Passeig del Born.

LES EXPOSICIONSCasal Solleric i passeig del Born (del 4 de novembre al 9 de gener de 2022)

La ciència i el còmic. Col·lectiva. Casal Solleric, entresol. Conversarem sobre biologia, ciències de la mar, canvi climàtic, salut, geologia, química, matemàtiques, física, intel·ligència artificial i tecnologia. Combina obra original i obra digital i exhibirà obres d'autores i autors tan destacats com Nívola Uyà, Raquelberry Finn, Joan Escandell, Míriam Rivera, Cristina Durán, Fernando Fernández, Tomeu Pina, Margalida Vinyes, Pere Joan, Aina Bestard, Albert Monteys, Jesús Sánchez, Àlex Fito, entre molts d'altres. Inclou els resultats d'un experiment entre el catedràtic del MIT Antonio Torralba i el dibuixant Àlex Fito sobre creació de còmic amb intel·ligència artificial.

Persones superheroïnes... Persones científiques !!! Planta baixa del Solleric.

Podríem titular aquesta exposició "La ciència dels superherois". La majoria de superherois, ara molt més reconeguts per les versions cinematogràfiques, són científics (dels pocs gèneres, per a no dir l'únic, en què és així); la ciència hi té una fonamental presència per a justificar l'origen dels superpoders, el seu ús i les conseqüències d'aquest. Les lleis de física de Newton, les de termodinàmica, materials, enginyeria, medicina, l'energia, la química, els àtoms o l'evolució, entre d'altres àmbits científics, hi seran presents mitjançant pàgines originals d'una quarantena dels principals dibuixants de les editorials Marvel i DC Comics.

Comissariada pels catedràtics Álvaro Pons (UV) i Jordi Ojeda (UB) i el col·leccionista d'art Jaume Vaquer.

100tífics! Aparador al Passeig del Born del Casal Solleric.

Projecció audiovisual de retrats de 100 científiques i científics realitzats per Pelopantón en homenatge a les persones de ciència que ens han ajudat i ens ajuden a entendre millor el món.

Ciència i anticiència en clau de còmic i humorística. Col·lectiva. Casal Solleric, pati.

10 imatges en forma de portades imaginàries de revista pulp, dibuixades per diferents autors de les Illes, que articulen els mites o els tòpics de la ciència al còmic i l'anticiència entre la població general. Els savis embogits, la creació de monstres o superherois, la destrucció total del món, les invasions alienígenes, les conspiracions científiques, els terraplanistes.

Comissariada i guionitzada per Pere Joan, amb la participació de Manu Calvo, Marga Vinyes, Tatúm, Guillem March.

La ciència segons Forges. Passeig del Born

Concebuda pel CSIC com a homenatge a Antonio Fraguas "Forges", amb motiu del 80è aniversari de la institució, recull 66 vinyetes de temàtica científica i tecnològica d'un dels millors humoristes gràfics d'Espanya, referent per a milions de ciutadans.És també un sentit homenatge per part del Clúster de Còmic i Nous Mèdia de Mallorca. Comissariada per Fernando Del Blanco (CSIC).

CONSULTAU EL DOSSIER EL CÒMIC I LA CIÈNCIA ADJUNT per a conèixer totes les activitats del festival i el programa educatiu que tindran lloc durant els mesos d'octubre i novembre.

Duració: des del 4 de novembre de 2021 fins el 9 de gener de 2022.

Lloc de celebració: Casal Solleric

Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació: 21 d'octubre de 2021

  

© Casal Solleric - Mesures COVID-19 Passeig del Born 27. 07012 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971722092
Correu electrònic: solleric@palma.cat