Cercar

Inici -> Activitats i convocatòries -> Històric d'activitats

Encontre amb artistes

ENCONTRE AMB ARTISTES

10 de juny

Marc Larré · Alba Mayol · Vahida Ramujkic · Ruben Verdú

15 de juny

Teresa Solar

21 de juny

Patricia Esquivias · Lara Fluxà · Lola Lasurt

Els encontres seran realitzats enconversa amb Oriol Fontdevila i Roc Domingo.

Horari: de 19 a 20.30 h

Casal Solleric

No cal inscripció prèvia. Capacitat limitada

Aquesta edició d'Encontre amb artistes té lloc durant les setmanes de muntatge de L'objecte del vincle, una exposició que s'inaugurarà el pròxim 22 de juny al Casal Solleric i amb què s'agrupen un seguit de propostes artístiques que s'interroguen per la potencialitat dels mitjans tradicionalment associats amb l'artesania per a intervenir en problemàtiques del món contemporani.

Encontres amb artistes aprofitarà, per tant, l'estada d'alguns dels artistes a Palma per a generar moments oberts per al debat sobre algunes qüestions que es plantegen amb l'exposició. Reptes urgents que afronta la humanitat en relació amb el medi ambient, els moviments migratoris, la vida comunitària o la memòria històrica es veuen correspostos amb noves orientacions de la pràctica artística, que troba en les qualitats sensuals dels materials i les tècniques ancestrals els punts de partida per a l'articulació de modes d'acció col·lectiva i de pensament dissensual.

Patricia Esquivias (Caracas 1979) desenvolupa investigacions a partir de la fascinació que li generen elements formals procedents d'entorns urbans, sovint en transformació, que esdevenen els disparadors de connexions imprevistes entre aspectes de la cultura popular, la política i l'economia.

Lara Fluxà (Palma 1985)treballa en la percepció d'allò invisible a partir de la utilització de materials transparents com són l'aigua o el vidre, així com l'aire i la llum;així com per la resistència que ofereixen en la seva pròpia definició, atenent que la materialitat d'aquests elements és prèvia a la seva forma.

OriolFontdevila (Manresa 1978) és curador de "L'objecte del vincle" alCasal Solleric. Amb la seva pràctica curatorial procura articular situacionsamb què s'intensifiquen les dimensions, especulativa alhora que col·lectiva, dela pràctica artística, enteses ambdues com a indispensables per aldissens. 

Roc Domingo (Lleida 1992) és assistent de coordinació de "L'objecte del vincle" al Casal Solleric.Realitza projectes basats en la informació compartida, el qüestionament de l'autoria, l'exploració dels límits institucionals i els processos de democratització del coneixement.

Lola Lasurt (Barcelona 1983) realitza una investigació historiogràfica en base a processos col·laboratius, amb els quals enfoca els moments de transició política per a generar preguntes a l'entorn de la democràcia, la cultura popular i els respectius processos d'institucionalització.

Marc Larré (Barcelona 1978) realitza una aproximació tàctil a diferents materials, tal i com són el fang o el paper, els quals utilitza per a entrar en relació, registrar,propiciar connexions i intercanvis de diferent mena entre fenòmens naturals i culturals.

Alba Mayol (Barcelona 1979) s'adreça a contextos polítics per a explorar les possibilitats d'abordar el concepte de militància o activisme des de posicions subjectives. Especula entorn de la idea d'una militància psíquica, en la qual implica nocions com són l'afecte, la vulnerabilitat, el trance o el embodiment.

Vahida Ramujkic (Belgrad 1973) és membre de Documentary Embrodery Office,una iniciativa de brodat col·laboratiu i documental que, juntament amb Dejan Do¿ljak i Aviv Kruglansky, s'ha desenvolupat en col·laboració amb comunitats d'arreu del món.

Teresa Solar (Madrid 1985)és una artista que treballa la ceràmica des d'una aproximació semiòtica. El seu treball és un joc constant amb el llenguatge i els processos de traducció, els quals entren així mateix en intersecció amb les qualitats tàctils de la matèria.

Ruben Verdú (Caracas 1962) és artista, investigador i escriptor en art contemporani. El seu treballestà totalment afectat per l'extrema ubiqüitat de la visualitat, que procura desestabilitzar des d'una persistent indagació en epistemologies alternatives,sovint relacionades amb espècies animals no humanes.

Duració: des del 10 fins el 21 de juny de 2021.

Zona Casal Solleric

Adreça: Passeig del Born, 27


Telèfon: 971 722 092

Data darrera modificació: 10 de juny de 2021

  

© Casal Solleric - Mesures COVID-19 Passeig del Born 27. 07012 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971722092
Correu electrònic: solleric@palma.cat