Cercar

Inici -> Exposicions -> Històric d'exposicions

Fum, què és un CAC?

FUM, què és un CAC?
Consistències de la política cultural d'aquesta ciutat

Al Casal Solleric de l'11 al 20 de desembre de 2020.

De l'11 al 20 de desembre obre al Casal Solleric una exposició ideada amb la intenció d'acostar al públic la realitat actual del Centre d'Art i Creació Palma, generar debat al seu voltant i precipitar decisions que ajudin a desbloquejar la situació en la qual es troba l'entitat.
El CAC Palma es troba navegant per una situació de crònica inestabilitat des de la seva gestació i, fins i tot, des d'intents anteriors d'establir un centre d'art i creació a la ciutat.
La seva biografia el situa del 2009 al 2011 al quarter d'intendència del carrer del Socors (actual PalmaActiva), amb el nom de Centre de Recursos de Creació Contemporània. Més endavant, el CAC Ses Voltes romandrà obert del 2013 al 2016, data en què tanca les portes. A partir del 2017 és quan inicia la seva etapa actual explorant un model de cogestió entre entitats individuals i institució pública, marcada per l'experimentalitat d'aquest procés en el marc de les Illes Balears i pel fet ineludible de no comptar amb un espai propi on realitzar les seves activitats.

L'exposició

Aquesta exposició ens presenta un retrat polièdric, eminentment audiovisual i en clau de videoart, del CAC Palma i, per extensió lògica, de la política cultural d'aquesta ciutat.

En entrar a la planta entresòl del Casal Solleris, l'espectador podrà trobar Acronimia, una peça en vídeo plantejada des del concepte de mutabilitat i absurd, on la successió d'acrònims formats per les sigles CAC mai arriben a esdevenir el Centre d'Art i Creació que esperam.
Continuam amb el vídeo que el 2018 va realitzar Joanot Cortés, amb motiu de les II Jornades CAC Palma "Pràctiques artístiques col·laboratives en context i el seu impacte transformador" al Centre Cívic de Son Gotleu, dirigides per Txelu Balboa, de la cooperativa ColaBoraBora, de Bilbao.
Aquestes jornades significaren un moment decisiu en l'establiment i la consolidació dels conceptes sobre els quals s'hauria de sustentar el CAC Palma, que explorava des de feia poc temps el nou model de funcionament basat en la cogestió.
Aquest vídeo així ho evidencia i deixa traslluir un estat d'il·lusió col·lectiva que empram per a representar els estadis inicials de la darrera etapa de l'entitat.

Continuam amb l'obra que dona nom a l'exposició i que esdevé un retrat polifònic i multicanal del CAC, amb banda sonora del compositor Felipe Hernández, des de la mirada de diferents personatges de l'ecosistema cultural i social illenc, seleccionats tant per la seva implicació en l'entitat com pel seu perfil específic i representatiu de la varietat dins del panorama, els quals, en format d'entrevista reflexionen i donen cos a un diàleg plural i dinàmic que ha de servir per a acostar l'espectador als conceptes relatius al naixement, al present i al futur del Centre d'Art i Creació Palma, del seu model de cogestió i de la implicació de les institucions en una resolució a la situació d'incertesa actual.

L'exposició finalitza amb una proposta participativa en la qual es demana l'opinió al/a la visitant sobre qüestions directes i pràctiques quant a la subsistència o l'evolució del model de CAC actual. El resultat d'aquesta crida a l'opinió haurà d'ajudar a confeccionar una petició ferma de desbloqueig de la situació actual del CAC Palma a la Regidoria de Cultura i Benestar Social.

És un projecte realitzat per Enric Socias, Leticia Muñoz María i Teresa Ruíz de Lobera, membres del grup motor del CAC Palma d'Arts Visuals.

Casal Solleric (Planta entresòl)

Entre les 16 i les 19.30 h es podrà conversar amb els comissaris de l'exposició

Duració: des del 11 fins el 20 de desembre de 2020.

Zona Casal Solleric

Lloc de celebració:

Casal Solleric (Planta entresòl)Data darrera modificació: 15 de desembre de 2020

  

© Casal Solleric - Mesures COVID-19 Passeig del Born 27. 07012 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971722092
Correu electrònic: solleric@palma.cat