Cercar

Inici -> Exposicions -> Exposicions vigents

Teixit conjuntiu

Extracte biogràfic de Tonina Matamalas

Nascuda a Andratx (Mallorca) el 1987, actualment resideix a Berlín.
És artista visual, treballa amb el dibuix-documental i els seus projectes artístics no es poden deslligar de la seva posició com a activista trans-feminista, Teixit conjuntiu -l'exposició que s'inaugura el 18 de gener al Casal Solleric- n'és un exemple.

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2010), completa la seva formació a la Universitat Cooper Union de Nova York i a la Weissensee Kunsthohschule de Berlín.

Dels seu projectes recents destaca el curtmetratge d'animació documental "Organizar lo (im)posible" (2017), codirigit amb Carme Gomila, el qual ha estat seleccionat i mostrat a nombrosos festivals de cinema, principalment a Europa i Amèrica Llatina. Ha rebut diversos premis i nominacions entre els quals destaquen: "millor curtmetratge" al London Feminist Film Fest, Biznaga de Plata a la categoria "Afirmando los derechos de la mujer", al festival de cinema de Màlaga, Premi del públic i menció especial a la millor direcció, al festival de Cine d'Andorra entre d'altres.

Projecte Úter és un dels projectes clau de la seva trajectòria. Es tracta d'un dibuix documental iniciat el 2014 juntament amb Carles G.O'D. Una narrativa visual entorn a l'avortament i llibertats sexuals i reproductives que entrecreua dibuix i activisme. Des de 2015 la narrativa visual i oral d'aquest projecte ha estat presentada en més de cinquanta festivals d'edició gràfica com: Fumetto (Luzerna), Crack (Roma), Monstre Fest (Ginebra), Zinefest (Berlín) i a museus d'art contemporani com ara el MACRO (Roma), MACBA (Barcelona) o Can Felipa, així com a centres socials, places de pobles i cuines de cases.

Actualment està treballant juntament amb Manuela Acereda i Rosa García en un curtmetratge d'animació experimental, sobre visibilitat de narratives lèsbiques, premiat per l'Xposed Queer Film Festival Berlín.

Durant els mesos de gener a maig durà a terme l'exposició Teixit conjuntiu a l'espai Dipòsit del Casal Solleric. El projecte parteix de la proposta d'intervenir un espai humit, obscur i granellós que pot evocar un úter, i es materialitza com un Fanzine expandit que va mutant i transformant-se. Per mitjà de la participació i de diferents intervencions de col·lectius i persones del teixit social de l'illa, planteja una recerca entorn a la construcció social del gènere i la possibilitat de crear altres ficcions i narratives per viure.

Duració: des del 18 de gener fins el 3 de maig de 2020.

Zona Casal Solleric

Lloc de celebració:

Casal Solleric: Espai DipòsitDescàrrega d'arxius

Data darrera modificació: 21 de gener de 2020

  

© Casal Solleric - Mesures COVID-19 Passeig del Born 27. 07012 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971722092
Correu electrònic: solleric@palma.cat