Suchen

Startseite -> Ausstellungen -> Exposicions vigents

La dissolució del temps
Xim Llompart

Exposició "La disolución del tiempo" de l'artista Xim Llompart a l'espai dipòsit del Casal Solleric.

Un projecte comissariat per Cristina Ramos i Chistian Lübbert.

Pensar en Mallorca és pensar en pedres. Aquesta illa no s'entén sense el seu paisatge rocós o sense l'edificació de murs amb les pedres del camp. També significa pensar en certs ambients festius, on l'arena es transforma en pólvora que sustenta bengales lluminoses, paradoxa de la fugida del present i alhora celebració de l'instant.

"La disolución del tiempo" sorgeix com a exercici reflexiu sobre la percepció antropocèntrica del temps i de la seva organització a través de la llum, recuperant l'antiga funció de l'espai expositiu com a dipòsit d'oli per a l'enllumenat públic de la ciutat. En un afany per materialitzar la insatisfacció de l'ara, el desordenament estructurat o els processos cíclics de la matèria, Xim Llompart presenta una sèrie d'instal·lacions que deconstrueixen la imatge més alienada de la nocturnitat balear per fer-nos subjectes dels nostres propis cossos. Com Carlo Rovelli diria, pensar sobre el temps és pensar sobre nosaltres mateixos.

Xim Llompart (Palma, 1983) és un artista llicenciat en Ciències Econòmiques la producció artística del qual va començar a desenvolupar-se a partir d'una estada a Pequín, Xina. El seu treball empra estàndards universals, matrius de dimensions o materials industrials per a generar reflexions sobre els límits de les estructures que organitzen diferents idees i objectes, incloent-hi aquells que pertanyen a l'economia material de l'art. Entre les seves exposicions destaquen "Panorama 2018", Galeria Fran Reus (Mallorca, 2018); "Microinjertos (Bypass)", Es Baluard (Palma, 2017); "The China Venus: transmission", CCA Andratx (Mallorca, 2015), i "Noves Presències" amb la Galeria Maneu, Centre Cultural La Misericòrdia (Palma, 2013). Recentment, ha rebut nombrosos premis, beques de producció i residències, incloent-hi la del CAC Ses Voltes per a WAA Residency Mumbai (Índia, 2016).

Cristina Ramos i Christian Lübbert són comissaris independents que treballen de forma col·laborativa amb ramoslübbert. Projectes recents inclouen la segona edició d'Arnis Residency (Alemanya, 2018); "Interlude for a Summer Night", Art Night 2017 (Londres, 2017), i Survival via Proxy, Chisenhale Studios (Londres, 2017)


Comissaris: Christian Lübbert & Cristina Ramos

Dates: 08 febrer¿ 05 maig 2019

Espai Dipòsit

Dauer: vom 8 februar bis zum 2 mai 2019.

Veranstaltungsort

Casal Solleric.

Espai Dipòsit

Adresse:

Passeig del Born, 27
07012 Palma (Illes Balears)


Datei-Download

Datum der letzten Änderung: 22 Februar 2019

  

© Casal Solleric Passeig del Born 27. 07012 Palma (Illes Balears) Telefon: 971722092
E-Mail: solleric@palma.cat