Cercar

Inici -> Activitats i convocatòries -> Històric d'activitats

Taller interdisciplinari d'arxiu a la ciutat de Palma

Jacek Smolicki i Ronda Baptista proposen FRAGMENTALITY / PALMA, un taller interdisciplinari d'arxiu sobre la ciutat de Palma, que es durà a terme del 24 al 29 d'abril al CAC Ses Voltes en col·laboració amb Pau Waelder.

Durant el taller, els participants intentaran desenvolupar mètodes individuals d'arxivar determinats aspectes de la ciutat de Palma, utilitzant els mitjans disponibles en l'actualitat.

Centrant-se en l'històric i estètic, o en la dimensió ètica dels arxius personals, com a resultat del taller els participants posaran en pràctica els seus propis mètodes i podran continuar la pràctica a llarg termini.

La ciutat de Palma serà el laboratori de feina. A través de recorreguts urbans, els participants i dinamitzadors recorreran diferents barris i documentaran la ciutat mitjançant diferents mitjans amb la finalitat de construir un arxiu col·lectiu interdisciplinari sobre la ciutat. Per exemple, mitjançant fotografies, dibuixos, notes, àudios, vídeos.

El taller és de caràcter pràctic i combina els recorreguts urbans amb debats en grup i la recerca de solucions. La base estarà al CAC Ses Voltes, on tindran lloc les presentacions i trobades. La resta del treball es realitzarà a la ciutat.

L'objectiu és aprofundir en els mètodes possibles actuals de documentació i arxiu, aplicant-los de manera individual i en grup.


Nombre de participants

8-12

Públic a qui va dirigit

El taller està dirigit a persones de diferents edats, interessades en diverses maneres de documentació de l'entorn urbà i altres aspectes de la vida quotidiana. Ens interessa treballar amb un grup heterogeni de persones provinents de diferents disciplines, com ara sociologia, antropologia, etnografia, art, espai públic i nous mitjans, entre d'altres. Poden ser artistes i persones actives en aquestes àrees o estudiants, fotògrafs aficionats, persones majors que tenen material com per exemple fotografies antigues de la ciutat, persones interessades en la memòria de Palma...

Horaris

El taller es farà en horaris de matí i tarda. Les sessions del matí es duran a terme al CAC de 10 a 12.30 h. Després, els participants treballaran de manera lliure fins a les 18 h, hora en la qual ens reunirem per a revisar el material recollit i resumir les pràctiques del dia.

Inscripcions

La inscripció és gratuïta.
Els interessats hauran d'inscriure's abans del 22 d'abril escrivint a l'adreça fragmentality.palma@gmail.com, indicant-hi el seu nom i llinatges i afegint-hi unes línies a mode de carta de motivació.

Duració: des del 24 fins el 29 d'abril de 2017.

Lloc de celebració: Ses Voltes

Data darrera modificació: 5 d'abril de 2017

  

© Casal Solleric - Mesures COVID-19 Passeig del Born 27. 07012 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971722092
Correu electrònic: solleric@palma.cat