Cercar

Inici -> Casal Solleric -> Projectes de mediació artística CAC 2021

Projectes de mediació artística CAC 2021

L'Àrea de Cultura i Benestar Social de l'Ajuntament de Palma ha convocat aquest 2021 una crida per a la contractació de 3 projectes de mediació artística a l'àmbit de les arts visuals que es duen a terme entre octubre i desembre de 2021.
El jurat ha estat format pels següents professionals proposats per la Comissió delegada d'Arts Visuals del Consell Municipal de la Cultura i la Direcci
ó General d'Arts Visuals: Manuela Acereda, Pau Waelder, Miquel Àngel Oliver.

Per unanimitat el jurat ha seleccionat les següents propostes:

OFRENES 2.0, de l'artista Julià Panadès

La proposta parteix del treball que el titular del projecte porta realitzant des de fa un temps; la improvisació de petites escultures fetes amb plàstics trobats a la vora de la mar que documentava i, a manera de net art, pujava la foto a la plataforma digital d'Instagram.

OFRENES 2.0, taller d'escultura i fotografia contemporània, obre aquesta línia de treball personal a la implicació social. De tal manera que, a més de treballar noves formes d'escultura i fotografia contemporània, es pretén crear una xarxa de persones conscienciades amb el problema ecològic que agafin l'hàbit que suposa el petit gest de recollir i tirar els plàstics que trobam quan anam a la platja.

El taller es compon d'una part teòrica i una de pràctica. Es treballarà per crear un espai col·lectiu d'experimentació, performatiu i de joc on a través del gaudir estètic, la improvisació i la cerca de l'equilibri de les petites escultures, els participants entren en contacte amb materials no tradicionals. I de manera indirecta connecta al públic amb problemàtiques contemporànies com són la precarietat, la crisi ecològica i el canvi climàtic.

https://www.instagram.com/juliapanades/?hl=esA LES ÀVIES, de l'artista Sílvia Prió

Seguint les propostes del retrat i les qüestions que engloben la construcció de l'imaginari femení, A les àvies és una proposta de fotografia de retrat i vídeo documental creatiu per a joves d'edats compreses entre 12 i 16 anys i les protagonistes de la història seran les dones grans.

El resultat del projecte de mediació artística es planteja amb impressions dels retrats de les àvies sempre amb el seu consentiment a manera d'intervencions que es mostraran a l'Escola d'Art i Superior de Disseny de les Illes Balears i a la Seu de la Creu Roja de Palma. Tindrà com a cloenda un curtmetratge on es recolliran les entrevistes realitzades a les protagonistes.

Aquest projecte de mediació artística pretén donar protagonisme a les dones grans i visibilitzar la seva figura a la unitat familiar. Vol refermar la seva importància a la societat; recrear el seu univers, confeccionar un llaç entre les generacions més joves i les més grans i apedaçar un mapa de vides contades. Per altra banda també analitza com hem tractat la vellesa des de l'antiguitat i com la salut de les persones de la tercera edat ha estat la principal afectada per la pandèmia de covid-19 i tot escoltant les seves veus en aquesta important etapa de la vida.

RESILIART, presentat pel col·lectiu Arquitectives

La proposta consisteix en un procés de disseny col·lectiu que tindrà com a objectiu la definició i execució d'una obra híbrida, a cavall entre l'artificial i el natural, que permetrà treballar aquests aspectes des de la participació, la divulgació, la resiliència i el compromís amb un futur sostenible i conscient. La finalitat del projecte és dissenyar i materialitzar una instal·lació artística que funcioni, alhora, com a suport per al desenvolupament de la vida natural, millorant la biodiversitat de l'entorn on s'ubiqui a partir de l'atracció de fauna pol·linitzadora i de la incorporació de vegetació en l'entorn urbà. Una infraestructura que, a més d'incloure aspectes crítics i estètics, enceti noves línies de reflexió envers la connexió entre les accions humanes i la natura.

https://arquitectives.com/portfolio/resiliart/


Data darrera modificació: 4 de novembre de 2021

  

© Casal Solleric - Mesures COVID-19 Passeig del Born 27. 07012 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971722092
Correu electrònic: solleric@palma.cat