Cercar

Inici -> Fundaciˇ Palma Espai d'Art -> Casal Solleric

JOS╔ ARANDA. Not dark yet

Va ser un torcebraš durÝssim que se'n va dur molts innocents, una lluita a mort del poble egipci contra un sistema dictatorial del qual la premsa mundial va informar complidament. Amb el centre de gravetat instalĚlat en aquest "cor" que Ús la famosa plaša Tahrir (Alliberament) i amb l'exŔrcit negant-se a consumar el que es pressentia com una massacre, centenars de milers de persones -joves en la gran majoria- varen protagonitzar al llarg de diversos mesos de 2013 aquesta revolta popular que brindava un alŔ d'esperanša al mˇn Órab.

JosÚ Aranda, artista, cineasta, documentalista, "articulista valent", viatger incansable sempre, va ser-hi. Als carrers del Caire, aquÝ on es decidia el futur de diverses generacions. Entre la gent. Corrent com ells mentre xiulaven les bales. Va veure, va sentir i va fer seves les mateixes Ónsies que animaven aquest poble irreductiblement alšat. Va ser un mÚs d'aquests homes i dones que es varen llanšar contra el seu destÝ, un testimoni directe d'un fet hist˛ric que va fer tremolar el mˇn.

La seva exposiciˇ "Not dark yet" -prologada pel verb profund i apassionat de Carmen Cordˇn- recull aquesta dolorosa i intensa experiŔncia i el seu desenvolupament com millor s'expressa l'artista: en aquestes teles i papers de traš immediat, segur i contingut, en aquestes incre´bles composicions plasmades al vol de l'instant en les quals pressentim l'esqueix d'aquest clam amb quŔ l'Ónima crida sempre la seva llibertat.

Acompanyada d'un documental realitzat amb el seu propi telŔfon m˛bil per l'artista i el text d'aquesta canšˇ de Bob Dylan, Not dark yet, que no nomÚs dˇna tÝtol al projecte sinˇ que s'alša com proclama d'esperanša, aquesta exposiciˇ ens descobreix no nomÚs el talent d'un artista a qui Saura va reconŔixer entre els seus deixebles, sinˇ tambÚ el coratge d'un home compromŔs amb el seu temps.

Pilar Ribal

Organitza:

Ajuntament de Palma
Fundaciˇn Banco Santander

Duraciˇ: des del 16 de gener fins el 15 de febrer de 2015.

Lloc de celebraciˇ: Casal Solleric. Espai Born

Lloc de l'exposiciˇ

Data darrera modificaciˇ: 17 de febrer de 2015

  

© Casal Solleric Passeig del Born 27. 07012 Palma (Illes Balears) TelŔfon: 971722092
Correu electr˛nic: solleric@palma.cat