Cercar

Inici -> Fundaciˇ Palma Espai d'Art -> Casal Solleric

Knut Eckstein Energy plans Light - Monsterdrink

L'obra de Knut Eckstein suposa d'alguna manera un desenvolupament de l'estratŔgia del moviment pop i del grafit contemporani, ja que parteix de la simple operaciˇ d'apropiar-se d'elements visuals i objectuals que formen part del paisatge urbÓ per a dotar-los d'una nova personalitat simb˛lica. Aix˛ no obstant, en lloc de reproduir-los exactament com feien aquells artistes de la dŔcada dels seixanta ┐Andy Warhol, Roy Lichtenstein┐ que es varen aixecar contra la profunditat expressiva de l'art de postguerra i es varen confabular per a privar de l'"aura" artÝstica les seves obres, Knut Eckstein realitza mÚs aviat una transformaciˇ ir˛nica, ja que mÚs que replicar imita l'objecte original.

El seu objectiu Ús situar-nos davant quelcom, una imatge, una llampada, que ens Ús familiar i alhora estrany, obligant-nos a desentranyar-ne el sentit i a veure amb nous ulls aquests estÝmuls banals que, per corrents, ens passen desapercebuts. Per˛ com que res no Ús banal ni innocent en aquest mercat de desigs que Ús el mˇn occidental, els logotips comercials formen una part essencial de la seva iconografia artÝstica mÚs personal.

Per a la seva instalĚlaciˇ al pati del Casal Solleric, Knut Eckstein ha realitzat una fusiˇ d'un conegut logotip comercial amb el que vindria a ser una "flama olÝmpica". Amb la seva aparenša frÓgil, gairebÚ "tercermundista", la construcciˇ que s'alša al cor d'aquest centre d'art contemporani consta de pals de bamb˙ i tubs de llum de leds similars als que s'usen a les decoracions nadalenques. Sense amagar la simplicitat d'una carcassa enllašada d'un model rudimentari i sostingut mitjanšant sacs d'arena, Eckstein sembla reflexionar sobre la l˛gica del consumisme. La curiosa harmonitzaciˇ dels elements naturals i els recursos mÚs sofisticats tecnol˛gics Ús, en el fons, una paradoxa que s'obre a qualsevol interpretaciˇ.

Knut Eckstein viu i treballa a BerlÝn. Des dels seus inicis el seu treball se centra en l'estudi dels paisatges urbans i en el que veim o que no volem veure de tot all˛ que ens envolta. El seu darrer gran projecte expositiu es va presentar al Singapur National Museum i al Goethe Institute de Singapur. TambÚ ha exposat a ParÝs, Hongria, Espanya, Alemanya, el Regne Unit i IslÓndia. Entre les seves pr˛ximes compareixences figuren les seves exposicions a la Stadpfarrkirche MŘnchenberg i a l'Essenheimer Kunstverein.

Organitza:

Ajuntament de Palma
Fundaciˇ Banco Santander

Comissari: Gerhardt Braun Gallery

Duraciˇ: des del 18 de setembre de 2014 fins el 6 de gener de 2015.

Lloc de celebraciˇ: Casal Solleric. Pati

Lloc de l'exposiciˇ

Data darrera modificaciˇ: 2 de febrer de 2015

  

© Casal Solleric Passeig del Born 27. 07012 Palma (Illes Balears) TelŔfon: 971722092
Correu electr˛nic: solleric@palma.cat